Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Limoncello recept

Limoncello
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók 2 literhez:

    • 8 db citrom
    • 1 liter 90 %-os alkohol
    • 60 dkg cukor
    • 1 liter víz

    Elkészítése:

    Az első lépés alaposan, meleg vízben lemosni a citromokat, ha szükséges, kefével is sikálgassuk le a héját, hogy minden szennyeződéstől mentes legyen.

    Az alkoholt öntsük egy széles szájú üvegbe (4 dl-t tegyünk félre későbbre), amit jól le lehet zárni, benne a citrom lehámozott héjával. Jó minőségű alkoholt használjunk, hogy a likőrünk ne váljék jéggé, amikor betesszük a mélyhűtőbe.

    Az üveget hagyjuk állni sötét helyen. Szobahőmérsékleten folyik a citromhéj fermentálódása, és szép lassan átveszi az alkohol a citromhéj sárga színét és aromáját.

    Megközelítőleg 1 hónapig kell pihennie, majd azzal folytatódik, hogy a citrom héjához hozzáöntjük a fazékban külön cukorral felforralt vizet, és hozzáadjuk a félretett alkoholt. Újabb 1 hónapos pihentetés következik.

    30-40 nap után az egészet átszűrjük üvegekbe, a hátramaradt citromhéjat kidobjuk, és az üvegeket hűtőbe vagy mélyhűtőbe rakjuk. Ekkor készen van a likőr, minden adalék és ízesítő nélkül fel lehet szolgálni, úgy ahogy van.

    Tipp:

    Ez a likőr az olaszok kedvenc likőrje.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá