Ananász bólé recept

Hozzávalók:
- 1 üveg édes fehérbor
- 2 dl vodka
- 2 doboz ananász konzerv
- 10 dkg mazsola
- 1 dl rum
- szegfűszeg
- 1 citrom
- 1 narancs
- fahéj
- 1 üveg édes fehér pezsgő
Elkészítése:
A mazsolát beáztatjuk a rumba, érdemes legalább 1-2 órát állni hagyni, hogy jól megszívja magát.
Egy bólés tálba öntjük a bort, beleöntjük a darabolt ananász konzerveket, a rumos mazsolát.
A fűszereket kevés vízben felforraljuk, leszűrjük, kihűtjük és a tálba öntjük. A citromnak a héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk és a többi hozzávalóhoz adjuk.
Tálaláskor felöntjük a pezsgővel és narancskarikát kínálunk hozzá.
Tipp:
Karácsonyra, szilveszterre egyaránt elkészíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »