Almapuncs recept

Hozzávalók:
- 2 édes alma
- 1 l almalé
- 6 dl édes fehérbor
- 2 tk forraltbor fűszerkeverék
- 1/2 citrom és narancs héja
- 1 cs vaníliás cukor
- 4-5 ek méz (vagy ízlés szerint)
Elkészítése:
Az almaléhez adjuk hozzá a bort, a fűszerkeveréket, a narancs és citromhéjat és főzzük pár percig, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk kb 10 percig lefedve állni.
Ezután szűrjük le és adjuk hozzá a vaníliás cukrot, ízlés szerint ízesítsük mézzel és újra forraljuk fel.
Az almát vágjuk fel kisebb kockákra, majd citromlével csepegtessük meg és keverjük össze (nem kell csak pár csepp citromlé hozzá)
A tűzről levett forró, fűszeres puncsba tegyük bele a felkockázott almát, majd fedjük le és hagyjuk langyosra hűlni (érdemes állni hagyni az almakockákkal, mert sokkal finomabb lesz az íze).
Tipp:
A puncsot merjük poharakba, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint pl forrón is elkortyolgathatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »