Almapuncs recept
Hozzávalók:
- 2 édes alma
- 1 l almalé
- 6 dl édes fehérbor
- 2 tk forraltbor fűszerkeverék
- 1/2 citrom és narancs héja
- 1 cs vaníliás cukor
- 4-5 ek méz (vagy ízlés szerint)
Elkészítése:
Az almaléhez adjuk hozzá a bort, a fűszerkeveréket, a narancs és citromhéjat és főzzük pár percig, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk kb 10 percig lefedve állni.
Ezután szűrjük le és adjuk hozzá a vaníliás cukrot, ízlés szerint ízesítsük mézzel és újra forraljuk fel.
Az almát vágjuk fel kisebb kockákra, majd citromlével csepegtessük meg és keverjük össze (nem kell csak pár csepp citromlé hozzá)
A tűzről levett forró, fűszeres puncsba tegyük bele a felkockázott almát, majd fedjük le és hagyjuk langyosra hűlni (érdemes állni hagyni az almakockákkal, mert sokkal finomabb lesz az íze).
Tipp:
A puncsot merjük poharakba, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint pl forrón is elkortyolgathatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









