Almapuncs recept
Hozzávalók:
- 2 édes alma
- 1 l almalé
- 6 dl édes fehérbor
- 2 tk forraltbor fűszerkeverék
- 1/2 citrom és narancs héja
- 1 cs vaníliás cukor
- 4-5 ek méz (vagy ízlés szerint)
Elkészítése:
Az almaléhez adjuk hozzá a bort, a fűszerkeveréket, a narancs és citromhéjat és főzzük pár percig, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk kb 10 percig lefedve állni.
Ezután szűrjük le és adjuk hozzá a vaníliás cukrot, ízlés szerint ízesítsük mézzel és újra forraljuk fel.
Az almát vágjuk fel kisebb kockákra, majd citromlével csepegtessük meg és keverjük össze (nem kell csak pár csepp citromlé hozzá)
A tűzről levett forró, fűszeres puncsba tegyük bele a felkockázott almát, majd fedjük le és hagyjuk langyosra hűlni (érdemes állni hagyni az almakockákkal, mert sokkal finomabb lesz az íze).
Tipp:
A puncsot merjük poharakba, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint pl forrón is elkortyolgathatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









