Almapuncs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 édes alma
  • 1 l almalé
  • 6 dl édes fehérbor
  • 2 tk forraltbor fűszerkeverék
  • 1/2 citrom és narancs héja
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4-5 ek méz (vagy ízlés szerint)

Elkészítése:

Az almaléhez adjuk hozzá a bort, a fűszerkeveréket, a narancs és citromhéjat és főzzük pár percig, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk kb 10 percig lefedve állni.

Ezután szűrjük le és adjuk hozzá a vaníliás cukrot, ízlés szerint ízesítsük mézzel és újra forraljuk fel.

Az almát vágjuk fel kisebb kockákra, majd citromlével csepegtessük meg és keverjük össze (nem kell csak pár csepp citromlé hozzá)

A tűzről levett forró, fűszeres puncsba tegyük bele a felkockázott almát, majd fedjük le és hagyjuk langyosra hűlni (érdemes állni hagyni az almakockákkal, mert sokkal finomabb lesz az íze).

Tipp:

A puncsot merjük poharakba, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint pl forrón is elkortyolgathatjuk.