Krémpuncs recept

Hozzávalók:
- 4 dl víz
- 30 dkg cukor
- fél citrom leve
- 3 dl 30%-os tejszín
- fél rúd vanília
- 4 dl (fehér)rum
Elkészítése:
Egy edényben felforraljuk a vizet, hozzáadjuk a cukrot, a fél citrom levét, a vaníliarúd kikapart magjait és a hüvelyét. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett elkezdjük főzni.
Amikor a cukor már teljesen feloldódott, vékony sugárban, apránként hozzácsorgatjuk a tejszínt, továbbra is lassú tűzön, és az egészet forrásig melegítjük. A tűzről levéve 2-3 órán át állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Miután kihűlt a tejszínes keverék, hozzákeverjük a rumot, majd átszűrve üvegekbe töltjük a krémpuncsot. A rum mennyiségét ízlés szerint szabályozhatjuk, hogy a nekünk megfelelő ízt érjük el.
A kész krémpuncsot hűtőszekrényben tároljuk. Fogyasztás előtt összerázzuk az üvegben, és azonnal poharakba tölthetjük. A fenti mennyiségből körülbelül 1,2 liter krémpuncsot kapunk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »