Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémpuncs recept

Krémpuncs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 dl víz
    • 30 dkg cukor
    • fél citrom leve
    • 3 dl 30%-os tejszín
    • fél rúd vanília
    • 4 dl (fehér)rum

    Elkészítése:

    Egy edényben felforraljuk a vizet, hozzáadjuk a cukrot, a fél citrom levét, a vaníliarúd kikapart magjait és a hüvelyét. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett elkezdjük főzni.

    Amikor a cukor már teljesen feloldódott, vékony sugárban, apránként hozzácsorgatjuk a tejszínt, továbbra is lassú tűzön, és az egészet forrásig melegítjük. A tűzről levéve 2-3 órán át állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

    Miután kihűlt a tejszínes keverék, hozzákeverjük a rumot, majd átszűrve üvegekbe töltjük a krémpuncsot. A rum mennyiségét ízlés szerint szabályozhatjuk, hogy a nekünk megfelelő ízt érjük el.

    A kész krémpuncsot hűtőszekrényben tároljuk. Fogyasztás előtt összerázzuk az üvegben, és azonnal poharakba tölthetjük. A fenti mennyiségből körülbelül 1,2 liter krémpuncsot kapunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá