Krémpuncs recept

Hozzávalók:
- 4 dl víz
- 30 dkg cukor
- fél citrom leve
- 3 dl 30%-os tejszín
- fél rúd vanília
- 4 dl (fehér)rum
Elkészítése:
Egy edényben felforraljuk a vizet, hozzáadjuk a cukrot, a fél citrom levét, a vaníliarúd kikapart magjait és a hüvelyét. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett elkezdjük főzni.
Amikor a cukor már teljesen feloldódott, vékony sugárban, apránként hozzácsorgatjuk a tejszínt, továbbra is lassú tűzön, és az egészet forrásig melegítjük. A tűzről levéve 2-3 órán át állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Miután kihűlt a tejszínes keverék, hozzákeverjük a rumot, majd átszűrve üvegekbe töltjük a krémpuncsot. A rum mennyiségét ízlés szerint szabályozhatjuk, hogy a nekünk megfelelő ízt érjük el.
A kész krémpuncsot hűtőszekrényben tároljuk. Fogyasztás előtt összerázzuk az üvegben, és azonnal poharakba tölthetjük. A fenti mennyiségből körülbelül 1,2 liter krémpuncsot kapunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »