Krémpuncs recept

Hozzávalók:
- 4 dl víz
- 30 dkg cukor
- fél citrom leve
- 3 dl 30%-os tejszín
- fél rúd vanília
- 4 dl (fehér)rum
Elkészítése:
Egy edényben felforraljuk a vizet, hozzáadjuk a cukrot, a fél citrom levét, a vaníliarúd kikapart magjait és a hüvelyét. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett elkezdjük főzni.
Amikor a cukor már teljesen feloldódott, vékony sugárban, apránként hozzácsorgatjuk a tejszínt, továbbra is lassú tűzön, és az egészet forrásig melegítjük. A tűzről levéve 2-3 órán át állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Miután kihűlt a tejszínes keverék, hozzákeverjük a rumot, majd átszűrve üvegekbe töltjük a krémpuncsot. A rum mennyiségét ízlés szerint szabályozhatjuk, hogy a nekünk megfelelő ízt érjük el.
A kész krémpuncsot hűtőszekrényben tároljuk. Fogyasztás előtt összerázzuk az üvegben, és azonnal poharakba tölthetjük. A fenti mennyiségből körülbelül 1,2 liter krémpuncsot kapunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »