Krémpuncs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Krémpuncs

Hozzávalók:

  • 4 dl víz
  • 30 dkg cukor
  • fél citrom leve
  • 3 dl 30%-os tejszín
  • fél rúd vanília
  • 4 dl (fehér)rum

Elkészítése:

Egy edényben felforraljuk a vizet, hozzáadjuk a cukrot, a fél citrom levét, a vaníliarúd kikapart magjait és a hüvelyét. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett elkezdjük főzni.

Amikor a cukor már teljesen feloldódott, vékony sugárban, apránként hozzácsorgatjuk a tejszínt, továbbra is lassú tűzön, és az egészet forrásig melegítjük. A tűzről levéve 2-3 órán át állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Miután kihűlt a tejszínes keverék, hozzákeverjük a rumot, majd átszűrve üvegekbe töltjük a krémpuncsot. A rum mennyiségét ízlés szerint szabályozhatjuk, hogy a nekünk megfelelő ízt érjük el.

A kész krémpuncsot hűtőszekrényben tároljuk. Fogyasztás előtt összerázzuk az üvegben, és azonnal poharakba tölthetjük. A fenti mennyiségből körülbelül 1,2 liter krémpuncsot kapunk.