Ájurvédikus gyömbértea recept

Hozzávalók:
- 4-5 cm-es gyömbérdarab
- 1,5 liter víz
- ízesítéshez citrom és méz ízlés szerint
Elkészítése:
A friss gyömbérgyökeret (4-5 cm) tisztítsd meg és aprítsd fel.
Tedd egy edénybe vízzel (1,5 l) és forrald fel, majd lassú tűzön főzd 10 percig. Amikor hűlt ízesítsd mézzel, citrommal.
Tipp:
A gyömbérteát már sok ezer éve használják gyógyításban, mert erős tisztító hatású és segít a szervezetnek megszabadulni a lerakódott méreganyagoktól és erősíti az immunrendszert.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »