Ájurvédikus gyömbértea recept

Hozzávalók:
- 4-5 cm-es gyömbérdarab
- 1,5 liter víz
- ízesítéshez citrom és méz ízlés szerint
Elkészítése:
A friss gyömbérgyökeret (4-5 cm) tisztítsd meg és aprítsd fel.
Tedd egy edénybe vízzel (1,5 l) és forrald fel, majd lassú tűzön főzd 10 percig. Amikor hűlt ízesítsd mézzel, citrommal.
Tipp:
A gyömbérteát már sok ezer éve használják gyógyításban, mert erős tisztító hatású és segít a szervezetnek megszabadulni a lerakódott méreganyagoktól és erősíti az immunrendszert.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »