Zöldségpuffancs recept

Hozzávalók:
- 50-60 dkg zöldség vegyesen
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl sör vagy szódavíz
- 12 dkg liszt
- 1 kanál olaj
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A zöldségeket, a hagymát is, apróra vágjuk, a keményebbeket nagy lyukú reszelőn is reszelhetjük.Én káposztát, cukkinit, sárgarépát, zellert használtam, de mehet bele borsó, kukorica, karfiol, gomba, stb, de kis kockára vágott sonka is feldobja. Minél többféle annál jobb! Jó nagy csipet sóval meghintjük és kicsit állni hagyjuk.A többi hozzávalóból sörtésztát készítünk, azaz a lisztet, csipet sót, olajat, tojássárgát, a sörrel kikeverjük, és hozzáadjuk a tojásfehérje felvert habját. Ha a zöldség levet eresztett azt enyhén kinyomkodjuk és összeforgatjuk a tésztával. Ízesítjük borssal, zúzott fokhagymával, és forró olajba evőkanálnyi adagokat szaggatunk, és szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »