Hozzávalók:
Elkészítése:
A zöldségeket, a hagymát is, apróra vágjuk, a keményebbeket nagy lyukú reszelőn is reszelhetjük.Én káposztát, cukkinit, sárgarépát, zellert használtam, de mehet bele borsó, kukorica, karfiol, gomba, stb, de kis kockára vágott sonka is feldobja. Minél többféle annál jobb! Jó nagy csipet sóval meghintjük és kicsit állni hagyjuk.A többi hozzávalóból sörtésztát készítünk, azaz a lisztet, csipet sót, olajat, tojássárgát, a sörrel kikeverjük, és hozzáadjuk a tojásfehérje felvert habját. Ha a zöldség levet eresztett azt enyhén kinyomkodjuk és összeforgatjuk a tésztával. Ízesítjük borssal, zúzott fokhagymával, és forró olajba evőkanálnyi adagokat szaggatunk, és szép pirosra sütjük.