Zöldséges polenta, tejszínes gombamártással recept
Hozzávalók:
- 15 dkg kukoricadara
- 560 ml víz
- csipet só
- 15 dkg sárgarépa
- 10 dkg cukkini (vagy bármilyen más zöldség, amit szeretünk)
- 1 db vöröshagyma
- só
- bors
Gombamártáshoz:
- 50 dkg csiperke gomba
- 2 ek olívaolaj
- bors
- só
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mk kukoricakeményítő
- 150 ml főzőtejszín
- 1 csokor petrezselyemzöld
- víz
Elkészítése:
Polenta:
Kis olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, ebbe kerül bele a felkockázott zöldség. Sózzuk, borsozzuk,megpuhítjuk. A vizet felforraljuk, sózzuk, megfőzzük benne a kukoricadarát. Ebbe kerül bele a külön elkészített zöldség.
Összekeverjük. Egy formát folpackkal kibélelünk, még melegen beleegyengetjük a polentát. A fóliát visszahajtjuk a tetejére, nehogy kiszáradjon.
Gombamártás:
Kevés olajon megpároljuk a megtisztított, felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymát, beleszórjuk a kakukkfüvet. Megpuhítjuk a gombát.
A főzőtejszínt elkeverjük a keményítővel, hozzáöntjük a gombához, behabarjuk vele.
Végül belekeverjük a finomra vágott petrezselymet is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

