Zöldséges polenta, tejszínes gombamártással recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 15 dkg kukoricadara
- 560 ml víz
- csipet só
- 15 dkg sárgarépa
- 10 dkg cukkini (vagy bármilyen más zöldség, amit szeretünk)
- 1 db vöröshagyma
- só
- bors
Gombamártáshoz:
- 50 dkg csiperke gomba
- 2 ek olívaolaj
- bors
- só
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mk kukoricakeményítő
- 150 ml főzőtejszín
- 1 csokor petrezselyemzöld
- víz
Elkészítése:
Polenta:
Kis olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, ebbe kerül bele a felkockázott zöldség. Sózzuk, borsozzuk,megpuhítjuk. A vizet felforraljuk, sózzuk, megfőzzük benne a kukoricadarát. Ebbe kerül bele a külön elkészített zöldség.
Összekeverjük. Egy formát folpackkal kibélelünk, még melegen beleegyengetjük a polentát. A fóliát visszahajtjuk a tetejére, nehogy kiszáradjon.
Gombamártás:
Kevés olajon megpároljuk a megtisztított, felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymát, beleszórjuk a kakukkfüvet. Megpuhítjuk a gombát.
A főzőtejszínt elkeverjük a keményítővel, hozzáöntjük a gombához, behabarjuk vele.
Végül belekeverjük a finomra vágott petrezselymet is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.