Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges polenta, tejszínes gombamártással recept

Zöldséges polenta, tejszínes gombamártással
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg kukoricadara
    • 560 ml víz
    • csipet só
    • 15 dkg sárgarépa
    • 10 dkg cukkini (vagy bármilyen más zöldség, amit szeretünk)
    • 1 db vöröshagyma
    • bors

    Gombamártáshoz:

    • 50 dkg csiperke gomba
    • 2 ek olívaolaj
    • bors
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 mk kukoricakeményítő
    • 150 ml főzőtejszín
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • víz

    Elkészítése:

    Polenta:
    Kis olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, ebbe kerül bele a felkockázott zöldség. Sózzuk, borsozzuk,megpuhítjuk. A vizet felforraljuk, sózzuk, megfőzzük benne a kukoricadarát. Ebbe kerül bele a külön elkészített zöldség.

    Összekeverjük. Egy formát folpackkal kibélelünk, még melegen beleegyengetjük a polentát. A fóliát visszahajtjuk a tetejére, nehogy kiszáradjon.

    Gombamártás:

    Kevés olajon megpároljuk a megtisztított, felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymát, beleszórjuk a kakukkfüvet. Megpuhítjuk a gombát.

    A főzőtejszínt elkeverjük a keményítővel, hozzáöntjük a gombához, behabarjuk vele.

    Végül belekeverjük a finomra vágott petrezselymet is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá