Zöldséges polenta, tejszínes gombamártással

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 15 dkg kukoricadara
  • 560 ml víz
  • csipet só
  • 15 dkg sárgarépa
  • 10 dkg cukkini (vagy bármilyen más zöldség, amit szeretünk)
  • 1 db vöröshagyma
  • bors

Gombamártáshoz:

  • 50 dkg csiperke gomba
  • 2 ek olívaolaj
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mk kukoricakeményítő
  • 150 ml főzőtejszín
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • víz

Elkészítése:

Polenta:
Kis olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, ebbe kerül bele a felkockázott zöldség. Sózzuk, borsozzuk,megpuhítjuk. A vizet felforraljuk, sózzuk, megfőzzük benne a kukoricadarát. Ebbe kerül bele a külön elkészített zöldség.

Összekeverjük. Egy formát folpackkal kibélelünk, még melegen beleegyengetjük a polentát. A fóliát visszahajtjuk a tetejére, nehogy kiszáradjon.

Gombamártás:

Kevés olajon megpároljuk a megtisztított, felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymát, beleszórjuk a kakukkfüvet. Megpuhítjuk a gombát.

A főzőtejszínt elkeverjük a keményítővel, hozzáöntjük a gombához, behabarjuk vele.

Végül belekeverjük a finomra vágott petrezselymet is.