Zöldséges-paradicsomos spagetti recept

Hozzávalók:
- 2 db kis cukkini
- 3 db répa
- 1/2 fej karalábé
- 1 fej vöröshagyma
- 1/2 liter üveges paradicsom szósz
- 4-5 gerezd fokhagyma
- só, bors, oregánó, majoránna, bazsalikom ízlés szerint
- 2 kis kanál cukor
- 1 dl olaj
- egy csomag spagetti
- reszelt sajt
Elkészítése:
A spagettit forrásban lévő vízben puhára főzzük. A főző vizébe 2 nagy gerezd fokhagymát vágunk, ez még finomabbá teszi a spagettinket.
A szószhoz a zöldségeket meghámozzuk, a cukkinit és a karalábét kockákra, a répát karikákra vágjuk. A vöröshagymát is felkockázzuk. Először a hagymát olajon üvegesre pirítjuk, aztán hozzáadjuk a karalábét a répát és a fűszereket. Amikor félig megpuhult akkor hozzáadjuk a cukkinit, a paradicsomszószt valamint az apróra vágott fokhagymát. A cukrot csak ekkor adjuk hozzá. Megvárjuk míg egyet rottyan és a zöldségek megpuhulnak. A szószt a spagettire halmozzuk és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »