Zöldséges-gombás rizottó recept
Hozzávalók:
- 1 doboz konzervgomba
- 20-30 dkg vegyes zöldség- gyorsfagyasztottat használtam, amelyben borsó, kukorica és sárgarépa volt
- 1-2 dl száraz fehérbor
- 2 marék rizottó rizs (gömbölyű)
- 1 húsleveskocka feloldva 1 liter forrásban lévő vízben
- só, bors, fokhagymapor, kakukkfű
- 1 fej vöröshagyma
- tálaláshoz sajt
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítottam, majd ráöntöttem az átmosott, lecsepegtetett gombát és a vegyes zöldséget. Mikor már kiolvadt a zöldség, a borral felöntöttem a keveréket, és addig kevergettem, míg a bor el nem párolgott. Ekkor fűszereztem a zöldségeket, beleszórtam a rizst, átkevertem a rizottót, és a húsléből folyamatosan mertem rá, míg a rizs meg nem főtt. Mindig csak annyit öntöttem rá,hogy épp ellepje a víz a rizottót, majd mikor azt az adagot felszívta,ismét öntöttem rá. Akkor kész, ha a rizs megfőtt, és nem száraz az egész- az eredeti rizottó nem az, amit manapság adnak, különfőzött rizzsel, száraz valamiként.
Tálaláskor reszeljünk rá sajtot, és gyorsan tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
Ez a receptem korábban megjelent a www.alabella.blog.hu oldalamon is.
Sztori: Ezt akkor készítem, ha nincs kedvem “bonyolult” ételt főzni, csak mindent összeszórni, kevergetni, és enni.