Hozzávalók:
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítottam, majd ráöntöttem az átmosott, lecsepegtetett gombát és a vegyes zöldséget. Mikor már kiolvadt a zöldség, a borral felöntöttem a keveréket, és addig kevergettem, míg a bor el nem párolgott. Ekkor fűszereztem a zöldségeket, beleszórtam a rizst, átkevertem a rizottót, és a húsléből folyamatosan mertem rá, míg a rizs meg nem főtt. Mindig csak annyit öntöttem rá,hogy épp ellepje a víz a rizottót, majd mikor azt az adagot felszívta,ismét öntöttem rá. Akkor kész, ha a rizs megfőtt, és nem száraz az egész- az eredeti rizottó nem az, amit manapság adnak, különfőzött rizzsel, száraz valamiként.
Tálaláskor reszeljünk rá sajtot, és gyorsan tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
Ez a receptem korábban megjelent a www.alabella.blog.hu oldalamon is.
Sztori: Ezt akkor készítem, ha nincs kedvem “bonyolult” ételt főzni, csak mindent összeszórni, kevergetni, és enni.