Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldség tál recept

Zöldség tál
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • tetszés szerinti saláta levelek
    • 3 db színes kaliforniai paprika szép csíkokra vágva (ha lehet, akkor 3 különböző színű)
    • 7 db paradicsom
    • 20 dkg feta sajt
    • 1 kis csokor bazsalikom
    • 1  kígyóuborka

    A kaszinótojáshoz:

    • 8 db keményre főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1-2 ek tejszín
    • 2-3 ek majonéz
    • 2 tk mustár
    • 1 nagyobb citrom leve
    • só, bors
    • 2 dl tejföl

    Elkészítése:

    Először elkészítjük a kaszinótojást. A tojásokat feltesszük főni, addig egy nagyobb tálban összekeverjük a hozzávalókat. Amikor megfőttek a tojások, leöblítjük és megpucoljuk őket.Hosszában félbevágjuk, kiszedjük a sárgájukat és egy tálban összetörjük. Az előzőleg elkészített mártás hozzákeverjük a tojások sárgájához, majd habzsákba töltjük és visszatöltjük a tojásokba.

    A paradicsomok kalapját levágjuk. A belsejét kivájjuk, a feta sajtot apró kockákra vágjuk. A sajtot a paradicsom kivájt húsát és az apróra vágott bazsalikomot összekeverjük, majd visszatöltjük a paradicsomokba. Az uborkát szép vékonyra szeleteljük.

    A tálaló tálra tesszük a saláta leveleket. Ráhelyezzük a paradicsomokat ,a kaszinótojást , a csíkokra vágott kaliforniai paprikát ,és a szeltekre vágott uborkát.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá