Zöldség tál

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • tetszés szerinti saláta levelek
  • 3 db színes kaliforniai paprika szép csíkokra vágva (ha lehet, akkor 3 különböző színű)
  • 7 db paradicsom
  • 20 dkg feta sajt
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • 1  kígyóuborka

A kaszinótojáshoz:

  • 8 db keményre főtt tojás
  • 1-2 ek tejszín
  • 2-3 ek majonéz
  • 2 tk mustár
  • 1 nagyobb citrom leve
  • só, bors
  • 2 dl tejföl

Elkészítése:

Először elkészítjük a kaszinótojást. A tojásokat feltesszük főni, addig egy nagyobb tálban összekeverjük a hozzávalókat. Amikor megfőttek a tojások, leöblítjük és megpucoljuk őket.Hosszában félbevágjuk, kiszedjük a sárgájukat és egy tálban összetörjük. Az előzőleg elkészített mártás hozzákeverjük a tojások sárgájához, majd habzsákba töltjük és visszatöltjük a tojásokba.

A paradicsomok kalapját levágjuk. A belsejét kivájjuk, a feta sajtot apró kockákra vágjuk. A sajtot a paradicsom kivájt húsát és az apróra vágott bazsalikomot összekeverjük, majd visszatöltjük a paradicsomokba. Az uborkát szép vékonyra szeleteljük.

A tálaló tálra tesszük a saláta leveleket. Ráhelyezzük a paradicsomokat ,a kaszinótojást , a csíkokra vágott kaliforniai paprikát ,és a szeltekre vágott uborkát.