Zöldbabos húsos fasírt recept

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 fej hagyma
- 5 szelet kenyér, vagy zsemle
- 0,5 kg darált lapocka
- 0,5 kg zöldbab
- só
- bors
- őrölt paprika
- ételízesítő
- 4-5 ek liszt
- sütéshez olaj
Elkészítése:
A zöldbabot megmossuk, feldaraboljuk, majd sós vízben puhára főzzük a 2 megpucolt vöröshagymával együtt.
Amíg fő, egy nagy tálba helyezzük az apróra vágott petrezselymet, 3 tojást, az áztatott, kinyomkodott kenyeret (vagy zsemlét) és a darált húst. Mikor megfőtt a zöldbab, azt is belehelyezzük. A hagymákat idő előtt is kivehetjük a vízből, majd feldaraboljuk minél kisebb kockákra. Ezt is hozzáadjuk.
Tetszés szerint ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, paprikával. Annyi lisztet adhatunk hozzá, amennyivel könnye tudjuk összegyúrni.
Nedves kézzel gombócokat gyúrunk, és forró olajban kisütjük.
Tipp:
Akinek több türelme van, zsemlemorzsában is meghempergetheti sütés előtt.
Ha nincs kedvünk gombócot gyúrogatni, egy kiolajozott tepsiben is megsüthetjük sütőben egybe fasírtként kb. 150 fokon.
Ehetjük főzelékhez feltétként, vagy körettel (rizs, krumpli).
A zöldbabos húsos fasírt kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »