Zöldbabos húsos fasírt recept

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 fej hagyma
- 5 szelet kenyér, vagy zsemle
- 0,5 kg darált lapocka
- 0,5 kg zöldbab
- só
- bors
- őrölt paprika
- ételízesítő
- 4-5 ek liszt
- sütéshez olaj
Elkészítése:
A zöldbabot megmossuk, feldaraboljuk, majd sós vízben puhára főzzük a 2 megpucolt vöröshagymával együtt.
Amíg fő, egy nagy tálba helyezzük az apróra vágott petrezselymet, 3 tojást, az áztatott, kinyomkodott kenyeret (vagy zsemlét) és a darált húst. Mikor megfőtt a zöldbab, azt is belehelyezzük. A hagymákat idő előtt is kivehetjük a vízből, majd feldaraboljuk minél kisebb kockákra. Ezt is hozzáadjuk.
Tetszés szerint ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, paprikával. Annyi lisztet adhatunk hozzá, amennyivel könnye tudjuk összegyúrni.
Nedves kézzel gombócokat gyúrunk, és forró olajban kisütjük.
Tipp:
Akinek több türelme van, zsemlemorzsában is meghempergetheti sütés előtt.
Ha nincs kedvünk gombócot gyúrogatni, egy kiolajozott tepsiben is megsüthetjük sütőben egybe fasírtként kb. 150 fokon.
Ehetjük főzelékhez feltétként, vagy körettel (rizs, krumpli).
A zöldbabos húsos fasírt kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »