Zöldbabos húsos fasírt recept
Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 fej hagyma
- 5 szelet kenyér, vagy zsemle
- 0,5 kg darált lapocka
- 0,5 kg zöldbab
- só
- bors
- őrölt paprika
- ételízesítő
- 4-5 ek liszt
- sütéshez olaj
Elkészítése:
A zöldbabot megmossuk, feldaraboljuk, majd sós vízben puhára főzzük a 2 megpucolt vöröshagymával együtt.
Amíg fő, egy nagy tálba helyezzük az apróra vágott petrezselymet, 3 tojást, az áztatott, kinyomkodott kenyeret (vagy zsemlét) és a darált húst. Mikor megfőtt a zöldbab, azt is belehelyezzük. A hagymákat idő előtt is kivehetjük a vízből, majd feldaraboljuk minél kisebb kockákra. Ezt is hozzáadjuk.
Tetszés szerint ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, paprikával. Annyi lisztet adhatunk hozzá, amennyivel könnye tudjuk összegyúrni.
Nedves kézzel gombócokat gyúrunk, és forró olajban kisütjük.
Tipp:
Akinek több türelme van, zsemlemorzsában is meghempergetheti sütés előtt.
Ha nincs kedvünk gombócot gyúrogatni, egy kiolajozott tepsiben is megsüthetjük sütőben egybe fasírtként kb. 150 fokon.
Ehetjük főzelékhez feltétként, vagy körettel (rizs, krumpli).
A zöldbabos húsos fasírt kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

