Zöldbabos húsos fasírt recept

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 fej hagyma
- 5 szelet kenyér, vagy zsemle
- 0,5 kg darált lapocka
- 0,5 kg zöldbab
- só
- bors
- őrölt paprika
- ételízesítő
- 4-5 ek liszt
- sütéshez olaj
Elkészítése:
A zöldbabot megmossuk, feldaraboljuk, majd sós vízben puhára főzzük a 2 megpucolt vöröshagymával együtt.
Amíg fő, egy nagy tálba helyezzük az apróra vágott petrezselymet, 3 tojást, az áztatott, kinyomkodott kenyeret (vagy zsemlét) és a darált húst. Mikor megfőtt a zöldbab, azt is belehelyezzük. A hagymákat idő előtt is kivehetjük a vízből, majd feldaraboljuk minél kisebb kockákra. Ezt is hozzáadjuk.
Tetszés szerint ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, paprikával. Annyi lisztet adhatunk hozzá, amennyivel könnye tudjuk összegyúrni.
Nedves kézzel gombócokat gyúrunk, és forró olajban kisütjük.
Tipp:
Akinek több türelme van, zsemlemorzsában is meghempergetheti sütés előtt.
Ha nincs kedvünk gombócot gyúrogatni, egy kiolajozott tepsiben is megsüthetjük sütőben egybe fasírtként kb. 150 fokon.
Ehetjük főzelékhez feltétként, vagy körettel (rizs, krumpli).
A zöldbabos húsos fasírt kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »