Zöld fűszeres sült zöldségek recept

Hozzávalók:
- 3 közepes méretű burgonya
- 1 nagyobb cukkini
- 2 nagyobb paradicsom
- 12 szelet mozzarella
- fél fej lila hagyma
- 1 dl extra szűz olíva olaj
- ízlés szerint friss vagy szárított fűszerek: bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, petrezselyem zöld
- só
- frissen őrölt fehér bors
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A megpucolt burgonyát egyenlő szeletekre vágom és lobogó, sós vízben 5-6 percig főzöm, ezt követően leszűröm és hideg vízzel leöblítem. A paradicsomot és a cukkinit hasonló vastagságú szeletekre vágom, mint a krumplit, sózom, borsozom, majd a mozzarellával, a burgonyával és a hajszál vékonyra vágott lila hagymával egy jénai tálba rétegezem.
Az olajba belekeverem az aprított zöld fűszereket, a reszelt fokhagymát és meglocsolom vele a zöldségeket.
180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütöm.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »