Zöld fűszeres sült zöldségek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 közepes méretű burgonya
  • 1 nagyobb cukkini
  • 2 nagyobb paradicsom
  • 12 szelet mozzarella
  • fél fej lila hagyma
  • 1 dl extra szűz olíva olaj
  • ízlés szerint friss vagy szárított fűszerek: bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, petrezselyem zöld
  • frissen őrölt fehér bors
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A megpucolt burgonyát egyenlő szeletekre vágom és lobogó, sós vízben 5-6 percig főzöm, ezt követően leszűröm és hideg vízzel leöblítem. A paradicsomot és a cukkinit hasonló vastagságú szeletekre vágom, mint a krumplit, sózom, borsozom, majd a mozzarellával, a burgonyával és a hajszál vékonyra vágott lila hagymával egy jénai tálba rétegezem.

Az olajba belekeverem az aprított zöld fűszereket, a reszelt fokhagymát és meglocsolom vele a zöldségeket.

180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütöm.

Jó étvágyat!