Zabpelyhes – sajtos zöldborsófasírt recept

Hozzávalók:
- fél kg zöldborsó ( lehet mélyhűtott is )
- 2 dl zabpehely
- 15 dkg félkemény sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 vöröshagyma
- pár gerezd fokhagyma
- só, bors, pirospaprika,
- ételízesítő
- őrölt koriander
- petrezselyemzöld
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A borsót – ha mirelit vagy zsenge- puhára főzzük, ha konzerv lecsepegtetjük és botmixerrel kissé pürésítjük. ( nem pépesre ) Hozzáadjuk a zabpelyhet, a tojást, a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
Jól összekeverjük, ízesítjük és végül hozzáadjuk a durvára reszelt sajtot is.
Legalább félóráig pihentetjük, jól formázható masszát kell, hogy kapjunk, majd ha szükséges szórunk hozzá zsemlemorzsát.
A masszából nedves kézzel gombócokat gömbölyítünk és zsemlemorzsában meghempergetjük és forró, bő olajban pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »