Zabpelyhes – sajtos zöldborsófasírt recept

Hozzávalók:
- fél kg zöldborsó ( lehet mélyhűtott is )
- 2 dl zabpehely
- 15 dkg félkemény sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 vöröshagyma
- pár gerezd fokhagyma
- só, bors, pirospaprika,
- ételízesítő
- őrölt koriander
- petrezselyemzöld
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A borsót – ha mirelit vagy zsenge- puhára főzzük, ha konzerv lecsepegtetjük és botmixerrel kissé pürésítjük. ( nem pépesre ) Hozzáadjuk a zabpelyhet, a tojást, a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
Jól összekeverjük, ízesítjük és végül hozzáadjuk a durvára reszelt sajtot is.
Legalább félóráig pihentetjük, jól formázható masszát kell, hogy kapjunk, majd ha szükséges szórunk hozzá zsemlemorzsát.
A masszából nedves kézzel gombócokat gömbölyítünk és zsemlemorzsában meghempergetjük és forró, bő olajban pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »