Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vargányás töltött padlizsán recept

Vargányás töltött padlizsán
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 közepes padlizsán
    • 2 fej vöröshagyma
    • 25 dkg vargánya gomba
    • bors
    • petrezselyemzöld aprítva
    • 1 dl olívaolaj
    • 2 evőkanál szójaszósz
    • 1 paradicsom
    • 1 zöld, csípős paprika
    • 20 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A padlizsán végét levágjuk, a többi zöldséget megmossuk. Kettévágjuk és kivájjuk a belsejét egy kanál segítségével vagy karalábévájóval. Enyhén besózzuk és olajozott tepsibe sorba rakjuk.

    A gombát megmossuk, a hagymát tisztítás után felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk, rádobjuk a gombát és a padlizsánból kiszedett részt is, amit apróra vágtunk. Borsozzuk és belevágjuk a paradicsomot és paprikát is. Ha már barnulni kezd, a szójaszószt is hozzákeverjük. Az elkészítése 5 percet vesz igénybe.

    Levesszük a tűzhelyről és megtöltjük a padlizsánokat a gombás-hagymás raguval. Tepsibe tesszük, és megszórjuk a sajttal. Előmelegített sütőben 160 fokon 40 percig sütjük.

    Tipp:

    Én alufóliával béleltem ki a tepsimet, és arra csorgattam olajat. Így nem kell attól félnem, hogy lesül a zöldségem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá