Vargányás töltött padlizsán recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 közepes padlizsán
- 2 fej vöröshagyma
- 25 dkg vargánya gomba
- só
- bors
- petrezselyemzöld aprítva
- 1 dl olívaolaj
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 paradicsom
- 1 zöld, csípős paprika
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A padlizsán végét levágjuk, a többi zöldséget megmossuk. Kettévágjuk és kivájjuk a belsejét egy kanál segítségével vagy karalábévájóval. Enyhén besózzuk és olajozott tepsibe sorba rakjuk.
A gombát megmossuk, a hagymát tisztítás után felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk, rádobjuk a gombát és a padlizsánból kiszedett részt is, amit apróra vágtunk. Borsozzuk és belevágjuk a paradicsomot és paprikát is. Ha már barnulni kezd, a szójaszószt is hozzákeverjük. Az elkészítése 5 percet vesz igénybe.
Levesszük a tűzhelyről és megtöltjük a padlizsánokat a gombás-hagymás raguval. Tepsibe tesszük, és megszórjuk a sajttal. Előmelegített sütőben 160 fokon 40 percig sütjük.
Tipp:
Én alufóliával béleltem ki a tepsimet, és arra csorgattam olajat. Így nem kell attól félnem, hogy lesül a zöldségem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »