Vargányás töltött padlizsán

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 közepes padlizsán
  • 2 fej vöröshagyma
  • 25 dkg vargánya gomba
  • bors
  • petrezselyemzöld aprítva
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 paradicsom
  • 1 zöld, csípős paprika
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A padlizsán végét levágjuk, a többi zöldséget megmossuk. Kettévágjuk és kivájjuk a belsejét egy kanál segítségével vagy karalábévájóval. Enyhén besózzuk és olajozott tepsibe sorba rakjuk.

A gombát megmossuk, a hagymát tisztítás után felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk, rádobjuk a gombát és a padlizsánból kiszedett részt is, amit apróra vágtunk. Borsozzuk és belevágjuk a paradicsomot és paprikát is. Ha már barnulni kezd, a szójaszószt is hozzákeverjük. Az elkészítése 5 percet vesz igénybe.

Levesszük a tűzhelyről és megtöltjük a padlizsánokat a gombás-hagymás raguval. Tepsibe tesszük, és megszórjuk a sajttal. Előmelegített sütőben 160 fokon 40 percig sütjük.

Tipp:

Én alufóliával béleltem ki a tepsimet, és arra csorgattam olajat. Így nem kell attól félnem, hogy lesül a zöldségem.