Vargánya gombával töltött cukkini recept
Hozzávalók:
- 1 közepes cukkini
- 30 dkg vargánya gomba
- 1 közepes db vöröshagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 15 dkg sajt
- 2 dl tejföl
- 3 ek zsemlemorzsa
- 5 ek napraforgó olaj
- 1 dl víz
Elkészítése:
A cukkinit meghámozzuk, 2 cm vastag szeletekre vágjuk, és a belsejét kivájjuk.
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a megpucolt és kisebb szeletekre vágott gombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és nagyon kevés vizet öntünk rá.
Amikor a gomba megfőtt és kissé kihűlt, villával összenyomkodjuk, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, 2 ek tejfölt és 5 dkg reszelt sajtot, és jól összekeverjük.
Ezzel a masszával a kivájt cukkini szeleteket megtöltjük, olajjal kikent tepsibe helyezzük.
A maradék sajtot lereszeljük, összekeverjük a tejföllel, és a cukkini karikákat egyesével megkenjük. Addig sütjük, míg a teteje megpirul
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

