Vargánya gombával töltött cukkini recept

Hozzávalók:
- 1 közepes cukkini
- 30 dkg vargánya gomba
- 1 közepes db vöröshagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 15 dkg sajt
- 2 dl tejföl
- 3 ek zsemlemorzsa
- 5 ek napraforgó olaj
- 1 dl víz
Elkészítése:
A cukkinit meghámozzuk, 2 cm vastag szeletekre vágjuk, és a belsejét kivájjuk.
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a megpucolt és kisebb szeletekre vágott gombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és nagyon kevés vizet öntünk rá.
Amikor a gomba megfőtt és kissé kihűlt, villával összenyomkodjuk, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, 2 ek tejfölt és 5 dkg reszelt sajtot, és jól összekeverjük.
Ezzel a masszával a kivájt cukkini szeleteket megtöltjük, olajjal kikent tepsibe helyezzük.
A maradék sajtot lereszeljük, összekeverjük a tejföllel, és a cukkini karikákat egyesével megkenjük. Addig sütjük, míg a teteje megpirul
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »