Vargánya gombával töltött cukkini recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 közepes cukkini
- 30 dkg vargánya gomba
- 1 közepes db vöröshagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 15 dkg sajt
- 2 dl tejföl
- 3 ek zsemlemorzsa
- 5 ek napraforgó olaj
- 1 dl víz
Elkészítése:
A cukkinit meghámozzuk, 2 cm vastag szeletekre vágjuk, és a belsejét kivájjuk.
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a megpucolt és kisebb szeletekre vágott gombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és nagyon kevés vizet öntünk rá.
Amikor a gomba megfőtt és kissé kihűlt, villával összenyomkodjuk, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, 2 ek tejfölt és 5 dkg reszelt sajtot, és jól összekeverjük.
Ezzel a masszával a kivájt cukkini szeleteket megtöltjük, olajjal kikent tepsibe helyezzük.
A maradék sajtot lereszeljük, összekeverjük a tejföllel, és a cukkini karikákat egyesével megkenjük. Addig sütjük, míg a teteje megpirul
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.