Vargánya gombával töltött cukkini

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 közepes cukkini
  • 30 dkg vargánya gomba
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 15 dkg sajt
  • 2 dl tejföl
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 1 dl víz

Elkészítése:

A cukkinit meghámozzuk, 2 cm vastag szeletekre vágjuk, és a belsejét kivájjuk.

A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a megpucolt és kisebb szeletekre vágott gombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és nagyon kevés vizet öntünk rá.

Amikor a gomba megfőtt és kissé kihűlt, villával összenyomkodjuk, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, 2 ek tejfölt és 5 dkg reszelt sajtot, és jól összekeverjük.

Ezzel a masszával a kivájt cukkini szeleteket megtöltjük, olajjal kikent tepsibe helyezzük.

A maradék sajtot lereszeljük, összekeverjük a tejföllel, és a cukkini karikákat egyesével megkenjük. Addig sütjük, míg a teteje megpirul