Vadas csirkemell – spagettivel recept

Hozzávalók:
- ½ kg spagetti tészta
- 4 db csirkemell
- 20 dkg füstölt szalonna
- só, bors
Mártáshoz:
- 4 db sárgarépa
- 4 db zöldség
- 4 db vöröshagyma
- só, egész bors, babérlevél
- 3 dkg cukor
- ecet
- mustár
- citromlé
- 2-3 dl tejföl
- 1 ek liszt
- olaj
Elkészítése:
A tésztát kifőzzük. A húst elszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk. Kevés olajon előbb a szalonnát sütjük ki, majd a húsokat. Félretesszük, elkészítjük a mártást.
A zöldségeket megpucoljuk, kockákra vágjuk, annyi vízben hogy ellepje, megfőzzük. Ízesítjük a sóval, borssal, babérlevéllel, ecettel. Ha megfőttek, kiszedjük őket. Kevés olajat hevítünk, beletesszük a lisztet, ráöntjük a főtt zöldségeket, átkeverjük, majd a főzővízzel felengedjük. Botmixerrel összeturmixoljuk. Karamellizáljuk a cukrot, majd beleöntjük a mártásba, ízesítjük citromlével, mustárral, sóval. Végül a tejfölt is hozzákeverjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »