Vadas csirkemell – spagettivel recept

Hozzávalók:
- ½ kg spagetti tészta
- 4 db csirkemell
- 20 dkg füstölt szalonna
- só, bors
Mártáshoz:
- 4 db sárgarépa
- 4 db zöldség
- 4 db vöröshagyma
- só, egész bors, babérlevél
- 3 dkg cukor
- ecet
- mustár
- citromlé
- 2-3 dl tejföl
- 1 ek liszt
- olaj
Elkészítése:
A tésztát kifőzzük. A húst elszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk. Kevés olajon előbb a szalonnát sütjük ki, majd a húsokat. Félretesszük, elkészítjük a mártást.
A zöldségeket megpucoljuk, kockákra vágjuk, annyi vízben hogy ellepje, megfőzzük. Ízesítjük a sóval, borssal, babérlevéllel, ecettel. Ha megfőttek, kiszedjük őket. Kevés olajat hevítünk, beletesszük a lisztet, ráöntjük a főtt zöldségeket, átkeverjük, majd a főzővízzel felengedjük. Botmixerrel összeturmixoljuk. Karamellizáljuk a cukrot, majd beleöntjük a mártásba, ízesítjük citromlével, mustárral, sóval. Végül a tejfölt is hozzákeverjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »