Túrós-zöldséges rakottas recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 250 g félzsíros túró
- 60 g graham liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- kapor ízlés szerint
- 150 g zöldségkeverék (itt répa, borsó, kukorica)
- 100 g trappista sajt
Elkészítése:
A zöldségeket tegyük fel sós vízben főni.
Amíg fő keverjük össze a túrót, a lisztet, a tojásokat, a kaprot és egy csipet sót.
A sajtot vágjuk fel 12 db egyenlő nagyságú kockára, de ha akarjuk le is reszelhetjük. (nekem nem volt kedvem)
Ha a zöldség picit megpuhult vegyük félre és szűrjük le.
Egy lapos aljú őzgerinc formát béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a túrós massza felét.
Majd tegyünk rá 6 db sajtkockát (reszelék felét) és a zöldség negyedét.
A maradék túrós tésztához keverjük hozzá a háromnegyed zöldséget, de óvatosan hogy ne törjön össze, majd öntsük rá és kenjük el.
Tegyük a tetejére a maradék sajtot és előmelegített sütőben süssük addig amíg a sajt megpirul.
Tipp:
Én sok sok kaprot használtam, mert az én családom velem együtt odáig van érte és a túró kapor kombináció valami Isteni! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »