Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós-zöldséges rakottas recept

Túrós-zöldséges rakottas
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 250 g félzsíros túró
    • 60 g graham liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kapor ízlés szerint
    • 150 g zöldségkeverék (itt répa, borsó, kukorica)
    • 100 g trappista sajt

    Elkészítése:

    A zöldségeket tegyük fel sós vízben főni.

    Amíg fő keverjük össze a túrót, a lisztet, a tojásokat, a kaprot és egy csipet sót.

    A sajtot vágjuk fel 12 db egyenlő nagyságú kockára, de ha akarjuk le is reszelhetjük. (nekem nem volt kedvem)

    Ha a zöldség picit megpuhult vegyük félre és szűrjük le.

    Egy lapos aljú őzgerinc formát béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a túrós massza felét.

    Majd tegyünk rá 6 db sajtkockát (reszelék felét) és a zöldség negyedét.

    A maradék túrós tésztához keverjük hozzá a háromnegyed zöldséget, de óvatosan hogy ne törjön össze, majd öntsük rá és kenjük el.

    Tegyük a tetejére a maradék sajtot és előmelegített sütőben süssük addig amíg a sajt megpirul.

    Tipp:

    Én sok sok kaprot használtam, mert az én családom velem együtt odáig van érte és a túró kapor kombináció valami Isteni! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá