Túrós-zöldséges rakottas

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 250 g félzsíros túró
  • 60 g graham liszt
  • 2 tojás
  • kapor ízlés szerint
  • 150 g zöldségkeverék (itt répa, borsó, kukorica)
  • 100 g trappista sajt

Elkészítése:

A zöldségeket tegyük fel sós vízben főni.

Amíg fő keverjük össze a túrót, a lisztet, a tojásokat, a kaprot és egy csipet sót.

A sajtot vágjuk fel 12 db egyenlő nagyságú kockára, de ha akarjuk le is reszelhetjük. (nekem nem volt kedvem)

Ha a zöldség picit megpuhult vegyük félre és szűrjük le.

Egy lapos aljú őzgerinc formát béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a túrós massza felét.

Majd tegyünk rá 6 db sajtkockát (reszelék felét) és a zöldség negyedét.

A maradék túrós tésztához keverjük hozzá a háromnegyed zöldséget, de óvatosan hogy ne törjön össze, majd öntsük rá és kenjük el.

Tegyük a tetejére a maradék sajtot és előmelegített sütőben süssük addig amíg a sajt megpirul.

Tipp:

Én sok sok kaprot használtam, mert az én családom velem együtt odáig van érte és a túró kapor kombináció valami Isteni! :)