Töltött karfiol rózsa recept

Hozzávalók:
- min 1 kg-os karfiol
- 4-5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
- zsemlemorzsa
- só
- bors
- 4 gerezd fokhagyma
- olaj a sütéshez
A töltelékhez:
- 1 dl fokhagymás majonéz
- fél paradicsom
- fél fej lilahagyma
- só
- bors
- a karfiol kikapart része
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, lehetőleg jó nagy darabokra szaggassuk, majd sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt leszűrjük, megszórjuk borssal, lisztbe forgatjuk, majd félretesszük.
A tojásokat felverjük és fele liszt-fele zsemlemorzsával elkeverjük, sózzuk és borsozzuk, majd jó sűrű masszát keverünk belőle. A lisztezett karfiolt beleforgatjuk ebbe a masszába és olajban kisütjük, de csak takarékon, mert ha túlforró az olaj kívül el fog égni és belül nem tud átsülni.
Amikor megsültek kiszedjük papírtörlőre, hogy az olaj csepegjen le róla és hagyjuk kihűlni.
Amikor kihűlt egy éles késsel levágjuk a tetejüket, majd karalábévájóval kiszedjük a közepüket. A kiszedett részeket egy tálban villával összetörjük és hozzákeverjük az apróra vágott hagymát, a paradicsom húsos részét szintén apróra vágva és a fokhagymás majonézzel elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk és visszatöltjük a karfiolokba, rátesszük a tetejüket és mehet az asztalra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »