Töltött karfiol rózsa recept
Hozzávalók:
- min 1 kg-os karfiol
- 4-5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - liszt
- zsemlemorzsa
- só
- bors
- 4 gerezd fokhagyma
- olaj a sütéshez
A töltelékhez:
- 1 dl fokhagymás majonéz
- fél paradicsom
- fél fej lilahagyma
- só
- bors
- a karfiol kikapart része
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, lehetőleg jó nagy darabokra szaggassuk, majd sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt leszűrjük, megszórjuk borssal, lisztbe forgatjuk, majd félretesszük.
A tojásokat felverjük és fele liszt-fele zsemlemorzsával elkeverjük, sózzuk és borsozzuk, majd jó sűrű masszát keverünk belőle. A lisztezett karfiolt beleforgatjuk ebbe a masszába és olajban kisütjük, de csak takarékon, mert ha túlforró az olaj kívül el fog égni és belül nem tud átsülni.
Amikor megsültek kiszedjük papírtörlőre, hogy az olaj csepegjen le róla és hagyjuk kihűlni.
Amikor kihűlt egy éles késsel levágjuk a tetejüket, majd karalábévájóval kiszedjük a közepüket. A kiszedett részeket egy tálban villával összetörjük és hozzákeverjük az apróra vágott hagymát, a paradicsom húsos részét szintén apróra vágva és a fokhagymás majonézzel elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk és visszatöltjük a karfiolokba, rátesszük a tetejüket és mehet az asztalra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

