Töltött karfiol rózsa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • min 1 kg-os karfiol
  • 4-5 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • olaj a sütéshez

A töltelékhez:

  • 1 dl fokhagymás majonéz
  • fél paradicsom
  • fél fej lilahagyma
  • bors
  • a karfiol kikapart része

Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedjük, lehetőleg jó nagy darabokra szaggassuk, majd sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt leszűrjük, megszórjuk borssal, lisztbe forgatjuk, majd félretesszük.

A tojásokat felverjük és fele liszt-fele zsemlemorzsával elkeverjük, sózzuk és borsozzuk, majd jó sűrű masszát keverünk belőle. A lisztezett karfiolt beleforgatjuk ebbe a masszába és olajban kisütjük, de csak takarékon, mert ha túlforró az olaj kívül el fog égni és belül nem tud átsülni.

Amikor megsültek kiszedjük papírtörlőre, hogy az olaj csepegjen le róla és hagyjuk kihűlni.

Amikor kihűlt egy éles késsel levágjuk a tetejüket, majd karalábévájóval kiszedjük a közepüket. A kiszedett részeket egy tálban villával összetörjük és hozzákeverjük az apróra vágott hagymát, a paradicsom húsos részét szintén apróra vágva és a fokhagymás majonézzel elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk és visszatöltjük a karfiolokba, rátesszük a tetejüket és mehet az asztalra.