Töltött cukkini és padlizsánhajó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 db közepes nagyságú cukkini és egy kis padlizsán is
- 50 dk darát sertéscomb (vagy pulyka)
- 3-4 db paradicsom
- 1 közepes sonkahagyma
- 1 dl sűrű paradicsomlé (frissen passzírozott)
- 1 dl tejszín
- 10-12 dk reszelt sajt(mozzarella, füstölt karaván sajt)
- zöld fűszerek:bazsalikom,csombor,kakukkfű
- 1 tasak mini mozzarella
- só,őrölt bors,
- 1 tk fasírtpor(fokhagyma,paprika,só van benne,tartósítószer nélküli)
- 1 ek olaj +a tepsi kikenéséhez
- 2 csapott ek zabpehely
Elkészítése:
A cukkiniket megmossuk, szárazra töröljük, hosszában kettévágjuk és a belsejüket kikapargatjuk ( először késsel,majd karalábé vájóval szedtem ki), majd megsózzuk és állni hagyjuk legalább fél óráig.
A padlizsánnal is hasonlóképpen teszünk( a padlizsán belsejét raguba használtam fel,de természetesen mehet a töltelékbe is).
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, ráteszünk egy csipetnyi sót .
Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig sütjük, ráteszünk egy felkockázott paradicsomot, felöntjük a paradicsomlével, hozzádobjuk a fasírtport, borsot,zöld fűszereket, beletesszük a zabpelyhet, félig megfőzzük, majd a cukkinik felaprított belsejét is hozzáadjuk, majd ráöntjük a tejszínt. Addig főzzük, míg kicsit besűrűsödik.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, olajazzuk, belerakjuk a cukkiniket, a padlizsánokat.
A cukkiniket, padlizsánokat megtöltjük a húsos masszával, paradicsomszeleteket teszünk rá,valamint a mozzarella golyókat is rárakjuk.
Teszünk rá egy-egy bazsalikom levelet is. 180 fokos sütőbe tesszük ( Én a középre tettem,30 percig légkeverésen, majd alsó sütésen sütöttem kb 10 percig).
Kivesszük a tepsit reszelt sajttal bőven megszórjuk, majd visszatoljuk, hogy ráolvadjon a sajt. Amikor szép piros forrón tálaljuk.
Tipp:
Van úgy,hogy a család egyik része a cukkinit, a másik a padlizsánt kedveli, nálunk így van:-),ezért mindkettőt sütöttem.
A töltelék variálható ízlés szerint.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

