Tökös subji – indiai fűszeres zöldséges főétel recept

Hozzávalók:
- 2 ek. ghí
- 1/2 tk. római kömény
- 1/2 tk. fekete mustármag
- 1 csipet hing (asafoetida , ha nincs otthon hagymával helyettesítheted)
- 4 curry levél (friss vagy szárított)
- 1 kis chili
- 1 sütőtök
- 1/4 tk. só
- 1/4 tk. kurkuma
- 1 csésze víz (2,4 dl)
Elkészítése:
Mosd meg a tököt és hámozd meg, majd vágd 2,5 cm-es kockákra. Felvágva kb 4 csésze tökre lesz szükséged.
Melegíts fel egy edényt közepes lángon, add hozzá a ghít és utána köményt, a mustármagot és a hinget
Egy pillanat alatt, ahogy a magok kipattognak add hozzá a curry levelet, kurkumát, a chilit és keverd hozzá a felkockázott tököt. sózd meg és add hozzá a vizet. Jól keverd össze és tegyél rá egy fedőt – annyira, hogy maradjon egy kis rész ahol a gőz el tud távozni.
Majd tedd takarékra a lángot.
Főzd, amíg meg nem puhul (kb 25 perc).
Rizzsel vagy chapatival tálalhatod.
Tipp:
Ez egy nagyon egyszerű, párolt subji és a fűszerezésének köszönhetően nagyon ízletes is. Az állaga nagyon puha, omlós.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »