Tökös subji – indiai fűszeres zöldséges főétel recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 2 ek. ghí
- 1/2 tk. római kömény
- 1/2 tk. fekete mustármag
- 1 csipet hing (asafoetida , ha nincs otthon hagymával helyettesítheted)
- 4 curry levél (friss vagy szárított)
- 1 kis chili
- 1 sütőtök
- 1/4 tk. só
- 1/4 tk. kurkuma
- 1 csésze víz (2,4 dl)
Elkészítése:
Mosd meg a tököt és hámozd meg, majd vágd 2,5 cm-es kockákra. Felvágva kb 4 csésze tökre lesz szükséged.
Melegíts fel egy edényt közepes lángon, add hozzá a ghít és utána köményt, a mustármagot és a hinget
Egy pillanat alatt, ahogy a magok kipattognak add hozzá a curry levelet, kurkumát, a chilit és keverd hozzá a felkockázott tököt. sózd meg és add hozzá a vizet. Jól keverd össze és tegyél rá egy fedőt – annyira, hogy maradjon egy kis rész ahol a gőz el tud távozni.
Majd tedd takarékra a lángot.
Főzd, amíg meg nem puhul (kb 25 perc).
Rizzsel vagy chapatival tálalhatod.
Tipp:
Ez egy nagyon egyszerű, párolt subji és a fűszerezésének köszönhetően nagyon ízletes is. Az állaga nagyon puha, omlós.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.