Tejszínes padlizsánragu almával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 padlizsán
- 1 lila hagyma
- 3 ek olívaolaj
- 1 csomó újhagyma
- 2 alma
- 1 kk kakukkfű
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 3 dl főzőtejszín
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
Egy magas falú serpenyőben, vagy wokban olívaolajon megdinsztelem a kockára vágott lila hagymát.
Hozzáadom a feldarabolt padlizsánt, sózom, és tekerek rá egy kevés borsot. Állandó keverés mellett erős tűzön pirítom, majd 10 perc múlva hozzáadom a zöldjével együtt felaprított újhagymát és a felszeletelt almát, amit előtte négy felé vágtam, és eltávolítottam a magházát.
Megszórom a felaprított petrezselyemzölddel és kakukkfűvel.
5 perc pirítás után beleöntöm a tejszínt, összeforralom és tálalom.
Tipp:
Hirtelen sült (sertés, pulyka , csirke), szelet-, vagy apróhús mellé kiváló kísérő. Párolt rizzsel, vagy anélkül is tálalható.
A tejszínes padlizsánragu almával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »


