Tejszínes padlizsánragu almával recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 padlizsán
- 1 lila hagyma
- 3 ek olívaolaj
- 1 csomó újhagyma
- 2 alma
- 1 kk kakukkfű
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 3 dl főzőtejszín
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
Egy magas falú serpenyőben, vagy wokban olívaolajon megdinsztelem a kockára vágott lila hagymát.
Hozzáadom a feldarabolt padlizsánt, sózom, és tekerek rá egy kevés borsot. Állandó keverés mellett erős tűzön pirítom, majd 10 perc múlva hozzáadom a zöldjével együtt felaprított újhagymát és a felszeletelt almát, amit előtte négy felé vágtam, és eltávolítottam a magházát.
Megszórom a felaprított petrezselyemzölddel és kakukkfűvel.
5 perc pirítás után beleöntöm a tejszínt, összeforralom és tálalom.
Tipp:
Hirtelen sült (sertés, pulyka , csirke), szelet-, vagy apróhús mellé kiváló kísérő. Párolt rizzsel, vagy anélkül is tálalható.
A tejszínes padlizsánragu almával kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 86 kcal
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 6 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 6 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.