Tejszínes padlizsánragu almával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 padlizsán
- 1 lila hagyma
- 3 ek olívaolaj
- 1 csomó újhagyma
- 2 alma
- 1 kk kakukkfű
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 3 dl főzőtejszín
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
Egy magas falú serpenyőben, vagy wokban olívaolajon megdinsztelem a kockára vágott lila hagymát.
Hozzáadom a feldarabolt padlizsánt, sózom, és tekerek rá egy kevés borsot. Állandó keverés mellett erős tűzön pirítom, majd 10 perc múlva hozzáadom a zöldjével együtt felaprított újhagymát és a felszeletelt almát, amit előtte négy felé vágtam, és eltávolítottam a magházát.
Megszórom a felaprított petrezselyemzölddel és kakukkfűvel.
5 perc pirítás után beleöntöm a tejszínt, összeforralom és tálalom.
Tipp:
Hirtelen sült (sertés, pulyka , csirke), szelet-, vagy apróhús mellé kiváló kísérő. Párolt rizzsel, vagy anélkül is tálalható.
A tejszínes padlizsánragu almával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »