Szalámis túróval töltött gombafejek rántva recept
Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 20 dkg túró
- 5 dkg szalámi
- 1 kis csokor friss petrezselyem levél
- 2 ek tejföl
- 0,5 kk liszt
- 1 nagy csipet só
- 1 csipet őrölt bors
Panírozáshoz:
- 1 csésze liszt
- 3 kisebb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csésze zsemlemorzsa
- 4 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A gombák tönkjeit tisztítás, és a héj lehúzása után kiszedjük.
A petrezselymet felaprítjuk, és a szalámit is egész apróra felkockázzuk. A túrót villával törjük át, keverjük hozzá a szalámit és a petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, és keverjük ki a tejföllel, majd szórjuk meg a liszttel, és ezt is keverjük el benne.
A krémet töltsük bele a gombafejekbe. Nem baj, ha picit kipúposodik.
A megtöltött gombafejeket lisztbe forgatjuk, majd megmártjuk a tojásban, végül zsemlemorzsába hempergetjük.
Forró olajba téve megsütjük.
Tipp:
Sokszor készítettem már töltött gombát, de azokat általában sütőben sütöttem. Most töltöttem és rántottam is. Egyszerű, a hűtőben talált alapanyagokkal dolgoztam, túró, szalámi, tejföl is került bele. Zöldséges rizs körettel kínáltam.