Szalámis túróval töltött gombafejek rántva recept
Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 20 dkg túró
- 5 dkg szalámi
- 1 kis csokor friss petrezselyem levél
- 2 ek tejföl
- 0,5 kk liszt
- 1 nagy csipet só
- 1 csipet őrölt bors
Panírozáshoz:
- 1 csésze liszt
- 3 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csésze zsemlemorzsa
- 4 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A gombák tönkjeit tisztítás, és a héj lehúzása után kiszedjük.
A petrezselymet felaprítjuk, és a szalámit is egész apróra felkockázzuk. A túrót villával törjük át, keverjük hozzá a szalámit és a petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, és keverjük ki a tejföllel, majd szórjuk meg a liszttel, és ezt is keverjük el benne.
A krémet töltsük bele a gombafejekbe. Nem baj, ha picit kipúposodik.
A megtöltött gombafejeket lisztbe forgatjuk, majd megmártjuk a tojásban, végül zsemlemorzsába hempergetjük.
Forró olajba téve megsütjük.
Tipp:
Sokszor készítettem már töltött gombát, de azokat általában sütőben sütöttem. Most töltöttem és rántottam is. Egyszerű, a hűtőben talált alapanyagokkal dolgoztam, túró, szalámi, tejföl is került bele. Zöldséges rizs körettel kínáltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


