Szalámis túróval töltött gombafejek rántva recept

Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 20 dkg túró
- 5 dkg szalámi
- 1 kis csokor friss petrezselyem levél
- 2 ek tejföl
- 0,5 kk liszt
- 1 nagy csipet só
- 1 csipet őrölt bors
Panírozáshoz:
- 1 csésze liszt
- 3 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csésze zsemlemorzsa
- 4 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A gombák tönkjeit tisztítás, és a héj lehúzása után kiszedjük.
A petrezselymet felaprítjuk, és a szalámit is egész apróra felkockázzuk. A túrót villával törjük át, keverjük hozzá a szalámit és a petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, és keverjük ki a tejföllel, majd szórjuk meg a liszttel, és ezt is keverjük el benne.
A krémet töltsük bele a gombafejekbe. Nem baj, ha picit kipúposodik.
A megtöltött gombafejeket lisztbe forgatjuk, majd megmártjuk a tojásban, végül zsemlemorzsába hempergetjük.
Forró olajba téve megsütjük.
Tipp:
Sokszor készítettem már töltött gombát, de azokat általában sütőben sütöttem. Most töltöttem és rántottam is. Egyszerű, a hűtőben talált alapanyagokkal dolgoztam, túró, szalámi, tejföl is került bele. Zöldséges rizs körettel kínáltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »