Szalámis túróval töltött gombafejek rántva recept

Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 20 dkg túró
- 5 dkg szalámi
- 1 kis csokor friss petrezselyem levél
- 2 ek tejföl
- 0,5 kk liszt
- 1 nagy csipet só
- 1 csipet őrölt bors
Panírozáshoz:
- 1 csésze liszt
- 3 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csésze zsemlemorzsa
- 4 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A gombák tönkjeit tisztítás, és a héj lehúzása után kiszedjük.
A petrezselymet felaprítjuk, és a szalámit is egész apróra felkockázzuk. A túrót villával törjük át, keverjük hozzá a szalámit és a petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, és keverjük ki a tejföllel, majd szórjuk meg a liszttel, és ezt is keverjük el benne.
A krémet töltsük bele a gombafejekbe. Nem baj, ha picit kipúposodik.
A megtöltött gombafejeket lisztbe forgatjuk, majd megmártjuk a tojásban, végül zsemlemorzsába hempergetjük.
Forró olajba téve megsütjük.
Tipp:
Sokszor készítettem már töltött gombát, de azokat általában sütőben sütöttem. Most töltöttem és rántottam is. Egyszerű, a hűtőben talált alapanyagokkal dolgoztam, túró, szalámi, tejföl is került bele. Zöldséges rizs körettel kínáltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »