Sütőben sült zöldségek recept
Ők is elkészítették
Személy szerint nagy rajongója vagyok a sült zöldségeknek, akár magában is nagyon finom étel. Koncentrálva jelentkezik a zöldségek íze, ami -kissé karamellizált, -kissé perzselődött, de semmiképp sem hasonlítható a vajon párolt formációhoz!
Sült hús mellé kínálva családom többi tagja is fontolóra vette a kóstolást ;)
Hozzávalók:
- számunkra tetszőleges zöldségek falatnyi kockára vágva
Nálam:
- cékla
- sárgarépa
- padlizsán
- zeller gumó
- cukkini
- zöld erős paprika
- lila hagyma
- zsálya levelek
- citrombors
- balzsamecet
- olívaolaj
- só
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Előkészítünk egy tűzálló sütőedényt.
A zöldségeket megtisztítjuk és közel azonos nagyságú kockákra vágjuk, majd a tesibe halmozzuk. Sózzuk és durvára darált citromborssal szórjuk. Zsálya leveleket tépkedünk rá, meglocsoljuk olíva olajjal és balzsam ecetet löttyintünk rá.
Fólia alatt közel 1 órát sütjük, majd az alufóliát eltávolítva még pirítunk kicsit a zöldségek felületén. Remek főétel, azonban sült és szaftos húsok mellé kínálva, köretnek sem utolsó ;)