Sütőben sült zöldségek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Személy szerint nagy rajongója vagyok a sült zöldségeknek, akár magában is nagyon finom étel. Koncentrálva jelentkezik a zöldségek íze, ami -kissé karamellizált, -kissé perzselődött, de semmiképp sem hasonlítható a vajon párolt formációhoz!
Sült hús mellé kínálva családom többi tagja is fontolóra vette a kóstolást ;)

Hozzávalók:

  • számunkra tetszőleges zöldségek falatnyi kockára vágva

Nálam:

  • cékla
  • sárgarépa
  • padlizsán
  • zeller gumó
  • cukkini
  • zöld erős paprika
  • lila hagyma
  • zsálya levelek
  • citrombors
  • balzsamecet
  • olívaolaj

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Előkészítünk egy tűzálló sütőedényt.

A zöldségeket megtisztítjuk és közel azonos nagyságú kockákra vágjuk, majd a tesibe halmozzuk. Sózzuk és durvára darált citromborssal szórjuk. Zsálya leveleket tépkedünk rá, meglocsoljuk olíva olajjal és balzsam ecetet löttyintünk rá.
DSCN3220
Fólia alatt közel 1 órát sütjük, majd az alufóliát eltávolítva még pirítunk kicsit a zöldségek felületén. Remek főétel, azonban sült és szaftos húsok mellé kínálva, köretnek sem utolsó ;)