Spenótos-sajtos töltött krumpli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 nagyobb krumpli ( 20-23 dkg darabonként)
- só
- őrölt bors
- kb. 35-40 dkg spenót
- 1 zöld hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 4-5 koktél paradicsom
- 3-4 szárított paradicsom
- 15 dkg sajt vegyesen (trappista, mozzarella, zöld fűszeres kecskesajt – ez utóbbi a kevesebb)
- 1 tk kókuszzsír
Elkészítése:
A krumplikat jól megmossuk, majd enyhén sós, bő vízben megfőzzük (kb. 20-25 perc).
Közben a spenótot megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk, lerázzuk róla a vizet.
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk és felvágjuk.
Egy serpenyőben felforrósítunk egy ek olívaolajat, beletesszük a kókuszzsírt, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a spenótot és fedő alatt, többször átforgatva 3-4 percig pároljuk, majd élénk tűzön elfőzzük a levét. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A paradicsomokat megmossuk és kettőbe vágjuk, a trappista sajtot lereszeljük.
Kikenünk egy kerámia sütőedényt olajjal.
A krumplit leszűrjük, kissé hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Kettészeljük, aljukból levágunk egy szeletkét (azt megeheti a háziasszony, én nagyon szeretem), hogy ne billegjenek, azután a sütőedénybe helyezzük őket, és megsózzuk. Tetejükre púpozzuk a spenótot, megszórjuk az apróra vágott aszalt paradicsommal, végül belenyomkodjuk a kecskesajt darabokat, mozzarella golyókat, rátesszük a félbevágott paradicsomot, meghintjük a trappista sajttal, a tetejére locsoljuk a megmaradt egy evőkanál olívaolajat és 200 fokos sütőbe tesszük.
Addig sütjük, amíg a sajt a spenót tetejére olvad (15-20 perc).
Tipp:
Bármilyen sajtot használhatunk. Ha valaki tartalmasabb ételre vágyik tehet a tetejére bacont is.