Spanyol korianderes-zöldséges rizs recept

Hozzávalók:
- 3 szál sárgarépa
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 cm gyömbér csík a nagy gumoból levágva
- 1 darab édes piros paprika, kockákra darabolva
- 1 csomag friss, zöld koriander
- 1 közepes csípős Aji sárga perui paprika, (Aji Amarillo – Peruvian Yellow Chile Pepper )
- (Ha nem lehetne beszerezni,Magyar csípős paprika is használható, ízles szerint adagolva)
- 1 bögre zöldborsó
- 200 ml zöldség vagy húsleveslé, vagy víz
- fehér rizs külön főzve, 4 személyre
Elkészítése:
A fokhagymát, a koriandert, a gyömbért, a csípős paprikát egy turmixgépbe tesszük a leveslével együtt és összeturmixoljuk.
A hagymát kockákra vágjuk, olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a felszeletelt sárgarépát, a piros papairkát, majd 3-4 percig pároljuk és összeöntjük a turmixolt szósszal.
Lefedjük és 10 percig lassú tűzön főzzük. A főzési idő utolsó 4 percében hozzáadjuk a zöldborsót, ízlés szerint sózzuk, majd hozzákeverjük az előre megfőzött rizst.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »
A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »