Spanyol korianderes-zöldséges rizs recept
Hozzávalók:
- 3 szál sárgarépa
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 cm gyömbér csík a nagy gumoból levágva
- 1 darab édes piros paprika, kockákra darabolva
- 1 csomag friss, zöld koriander
- 1 közepes csípős Aji sárga perui paprika, (Aji Amarillo – Peruvian Yellow Chile Pepper )
- (Ha nem lehetne beszerezni,Magyar csípős paprika is használható, ízles szerint adagolva)
- 1 bögre zöldborsó
- 200 ml zöldség vagy húsleveslé, vagy víz
- fehér rizs külön főzve, 4 személyre
Elkészítése:
A fokhagymát, a koriandert, a gyömbért, a csípős paprikát egy turmixgépbe tesszük a leveslével együtt és összeturmixoljuk.
A hagymát kockákra vágjuk, olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a felszeletelt sárgarépát, a piros papairkát, majd 3-4 percig pároljuk és összeöntjük a turmixolt szósszal.
Lefedjük és 10 percig lassú tűzön főzzük. A főzési idő utolsó 4 percében hozzáadjuk a zöldborsót, ízlés szerint sózzuk, majd hozzákeverjük az előre megfőzött rizst.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


