Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás kelkáposztatekercs recept

Sonkás kelkáposztatekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes fej kelkáposzta
    • 1 ek őrölt kömény (csapott)
    • 3 dl tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek liszt
    • 15 dkg reszelt sajt
    • 2 gerezd fokhagyma
    • gépsonka, párizsi szeletek, ami van otthon

    Elkészítése:

    A kelkáposztát vékony csíkokra vágjuk, és egy nagy fazék sós, fokhagymás, köménnyel ízesített vízben majdnem puhára főzzük. Amikor elkészült, a káposztát leszűrjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsire egyenletesen elterítjük.

    A tejfölt a többi hozzávalóval simára keverjük, majd a káposztára ráöntjük, és egyenletesen elsimítjuk. Az előmelegített, 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép pirosas színt kap.

    A sütőből kivéve, még melegen ráhelyezzük a sonka- vagy párizsiszeleteket, majd a sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük a káposztát. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá