Sonkás kelkáposztatekercs recept

Hozzávalók:
- 1 közepes fej kelkáposzta
- 1 ek őrölt kömény (csapott)
- 3 dl tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek liszt
- 15 dkg reszelt sajt
- só
- 2 gerezd fokhagyma
- gépsonka, párizsi szeletek, ami van otthon
Elkészítése:
A kelkáposztát vékony csíkokra vágjuk, és egy nagy fazék sós, fokhagymás, köménnyel ízesített vízben majdnem puhára főzzük. Amikor elkészült, a káposztát leszűrjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsire egyenletesen elterítjük.
A tejfölt a többi hozzávalóval simára keverjük, majd a káposztára ráöntjük, és egyenletesen elsimítjuk. Az előmelegített, 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép pirosas színt kap.
A sütőből kivéve, még melegen ráhelyezzük a sonka- vagy párizsiszeleteket, majd a sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük a káposztát. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »