Sonkás kelkáposztatekercs recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 közepes fej kelkáposzta
- 1 ek őrölt kömény (csapott)
- 3 dl tejföl
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek liszt
- 15 dkg reszelt sajt
- só
- 2 gerezd fokhagyma
- gépsonka, párizsi szeletek, ami van otthon
Elkészítése:
A kelkáposztát vékony csíkokra vágjuk, és egy nagy fazék sós, fokhagymás, köménnyel ízesített vízben majdnem puhára főzzük. Amikor elkészült, a káposztát leszűrjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsire egyenletesen elterítjük.
A tejfölt a többi hozzávalóval simára keverjük, majd a káposztára ráöntjük, és egyenletesen elsimítjuk. Az előmelegített, 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép pirosas színt kap.
A sütőből kivéve, még melegen ráhelyezzük a sonka- vagy párizsiszeleteket, majd a sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük a káposztát. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt szeleteljük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.