Sonkás kelkáposztatekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 1 ek őrölt kömény (csapott)
  • 3 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 3 ek liszt
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • gépsonka, párizsi szeletek, ami van otthon

Elkészítése:

A kelkáposztát vékony csíkokra vágjuk, és egy nagy fazék sós, fokhagymás, köménnyel ízesített vízben majdnem puhára főzzük. Amikor elkészült, a káposztát leszűrjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsire egyenletesen elterítjük.

A tejfölt a többi hozzávalóval simára keverjük, majd a káposztára ráöntjük, és egyenletesen elsimítjuk. Az előmelegített, 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép pirosas színt kap.

A sütőből kivéve, még melegen ráhelyezzük a sonka- vagy párizsiszeleteket, majd a sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük a káposztát. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt szeleteljük.