Sajtos-magvas cukkinikenyér recept

Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 teáskanál só
- 3 gerezd fokhagyma
- bors
- 2 dl tejföl
- 20 dkg cukkini lereszelve
- 10 dkg sajt lereszelve
- 1 dl olaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csokor kapor
- 1 ek napraforgómag
- 1 ek szezámmag
- 2 szál petrezselyemzöld
- bazsalikom ízlés szerint
Elkészítése:
A száraz alapanyagokat (a lisztet, a sütőport, a sót, borsot, a fokhagymát, az aprított bazsalikomot, az aprított petrezselyemzöldet és a magvakat) egy keverőtálba tesszük és jól összekeverjük.
A nedves alapanyagokat (a tejfölt, a tojásokat és az olajakat) simára keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt cukkinit és a sajtot. Ezzel is átkeverjük, majd a száraz keveréket hozzáöntjük és jól összedolgozzuk.
Kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt doboz vagy kenyér formába öntjük. Elsimítjuk a tetejét és 180 fokos sütőbe tolva légkeverés mellett kb 40 percig sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor alufóliát terítünk rá. A sütés végén tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
A sütőből kivéve 10 percig pihentetjük, majd rácsra téve hagyjuk teljesen vagy legalább langyosra hűlni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »