Sajtos-magvas cukkinikenyér recept

Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 teáskanál só
- 3 gerezd fokhagyma
- bors
- 2 dl tejföl
- 20 dkg cukkini lereszelve
- 10 dkg sajt lereszelve
- 1 dl olaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csokor kapor
- 1 ek napraforgómag
- 1 ek szezámmag
- 2 szál petrezselyemzöld
- bazsalikom ízlés szerint
Elkészítése:
A száraz alapanyagokat (a lisztet, a sütőport, a sót, borsot, a fokhagymát, az aprított bazsalikomot, az aprított petrezselyemzöldet és a magvakat) egy keverőtálba tesszük és jól összekeverjük.
A nedves alapanyagokat (a tejfölt, a tojásokat és az olajakat) simára keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt cukkinit és a sajtot. Ezzel is átkeverjük, majd a száraz keveréket hozzáöntjük és jól összedolgozzuk.
Kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt doboz vagy kenyér formába öntjük. Elsimítjuk a tetejét és 180 fokos sütőbe tolva légkeverés mellett kb 40 percig sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor alufóliát terítünk rá. A sütés végén tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
A sütőből kivéve 10 percig pihentetjük, majd rácsra téve hagyjuk teljesen vagy legalább langyosra hűlni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »