Sajtos-magvas cukkinikenyér recept

Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 teáskanál só
- 3 gerezd fokhagyma
- bors
- 2 dl tejföl
- 20 dkg cukkini lereszelve
- 10 dkg sajt lereszelve
- 1 dl olaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csokor kapor
- 1 ek napraforgómag
- 1 ek szezámmag
- 2 szál petrezselyemzöld
- bazsalikom ízlés szerint
Elkészítése:
A száraz alapanyagokat (a lisztet, a sütőport, a sót, borsot, a fokhagymát, az aprított bazsalikomot, az aprított petrezselyemzöldet és a magvakat) egy keverőtálba tesszük és jól összekeverjük.
A nedves alapanyagokat (a tejfölt, a tojásokat és az olajakat) simára keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt cukkinit és a sajtot. Ezzel is átkeverjük, majd a száraz keveréket hozzáöntjük és jól összedolgozzuk.
Kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt doboz vagy kenyér formába öntjük. Elsimítjuk a tetejét és 180 fokos sütőbe tolva légkeverés mellett kb 40 percig sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor alufóliát terítünk rá. A sütés végén tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
A sütőből kivéve 10 percig pihentetjük, majd rácsra téve hagyjuk teljesen vagy legalább langyosra hűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »