Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-magvas cukkinikenyér recept

Sajtos-magvas cukkinikenyér
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg finomliszt
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 1 teáskanál só
    • 3 gerezd fokhagyma
    • bors
    • 2 dl tejföl
    • 20 dkg cukkini lereszelve
    • 10 dkg sajt lereszelve
    • 1 dl olaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csokor kapor
    • 1 ek napraforgómag
    • 1 ek szezámmag
    • 2 szál petrezselyemzöld
    • bazsalikom ízlés szerint

    Elkészítése:

    A száraz alapanyagokat (a lisztet, a sütőport, a sót, borsot, a fokhagymát, az aprított bazsalikomot, az aprított petrezselyemzöldet és a magvakat) egy keverőtálba tesszük és jól összekeverjük.

    A nedves alapanyagokat (a tejfölt, a tojásokat és az olajakat) simára keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt cukkinit és a sajtot. Ezzel is átkeverjük, majd a száraz keveréket hozzáöntjük és jól összedolgozzuk.

    Kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt doboz vagy kenyér formába öntjük. Elsimítjuk a tetejét és 180 fokos sütőbe tolva légkeverés mellett kb 40 percig sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor alufóliát terítünk rá. A sütés végén tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

    A sütőből kivéve 10 percig pihentetjük, majd rácsra téve hagyjuk teljesen vagy legalább langyosra hűlni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá