Sajtos-magvas cukkinikenyér

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg cukkini lereszelve
  • 10 dkg sajt lereszelve
  • 1 dl olaj
  • 2 tojás
  • 1 csokor kapor
  • 1 ek napraforgómag
  • 1 ek szezámmag
  • 2 szál petrezselyemzöld
  • bazsalikom ízlés szerint

Elkészítése:

A száraz alapanyagokat (a lisztet, a sütőport, a sót, borsot, a fokhagymát, az aprított bazsalikomot, az aprított petrezselyemzöldet és a magvakat) egy keverőtálba tesszük és jól összekeverjük.

A nedves alapanyagokat (a tejfölt, a tojásokat és az olajakat) simára keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt cukkinit és a sajtot. Ezzel is átkeverjük, majd a száraz keveréket hozzáöntjük és jól összedolgozzuk.

Kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt doboz vagy kenyér formába öntjük. Elsimítjuk a tetejét és 180 fokos sütőbe tolva légkeverés mellett kb 40 percig sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor alufóliát terítünk rá. A sütés végén tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

A sütőből kivéve 10 percig pihentetjük, majd rácsra téve hagyjuk teljesen vagy legalább langyosra hűlni.