Sajtos cukkinifasírt tejszínes paszternákkal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Hozzávalók a cukkinifasírthoz:
- 40 dkg cukkini (leve kinyomva)
- 10 dkg sajt
- 4-5 ek zsemlemorzsa
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 1 tk só
- őrölt bors
Panírozáshoz:
- 5 ek liszt
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
Tejszínes paszternák hozzávalói:
- 50 dkg paszternák
- 1 db vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sajt
- 5 dkg vaj
- 3 dl tejszín
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A cukkinit reszeljük le, majd a sóval keverjük össze. Hagyjuk kb. fél órát állni, majd alaposan nyomkodjuk ki a levét. (kinyomkodás után mérjük meg!!!!)
Ezután reszeljük hozzá a sajtot, nyomjuk bele a fokhagymát, adjuk hozzá a tojást, a fele mennyiségű zsemlemorzsát, és ízlés szerint őrölt borsot. Kezdjük el összegyúrni, és apránként adjuk hozzá a maradék zsemlemorzsát, hogy egy könnyen formázható masszát kapjunk. Ezután formázzunk a masszából kisebb pogácsákat.
A megformázott pogácsákat ezután óvatosan forgassuk bele a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. (én duplán paníroztam be, így újra lisztbe, tojásba, majd a zsemlemorzsába forgattam bele)
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd óvatosan helyezzük bele a cukkinipogácsákat. Ezután közepes lángon, süssük mind a két oldalát szép pirosra, majd szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja. (sütés közben én többször átfordítottam, hogy szépen átsüljön)
A paszternákot tisztítsuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. Ezután öntsük fel vízzel, és alaposan mossuk meg, majd tegyük egy szűrőbe, és csepegtessük le.
A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A sajtot reszeljük le.
Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá az apróra felvágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, és az alaposan lecsepegtetett paszternákot, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és öntsük fel a tejszínnel. Addig hagyjuk a gázon, még elkezd forrni. Ekkor vegyük le, és szórjuk meg a reszelt sajttal, majd fedjük le a serpenyőt fóliával.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra.
Tálaláskor a sajtos cukkinifasírtot a tejszínes paszternákkal kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »