Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos baconos sült burgonya recept

Sajtos baconos sült burgonya
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 90 dkg burgonya
    • 15 dkg reszelt sajt
    • 15 dkg bacon
    • 1 kis fej vöröshagyma vagy 1 szál metélőhagyma
    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 dl főzőtejszín
    • bors, só

    Elkészítése:

    Héjában főzzük meg a krumplit. Miután kihűlt hámozzuk meg és vágjuk fel vékony szeletekre.

    A bacon szalonnát tegyük egy teflon serpenyőbe és olvasszuk ki a zsírját, majd szórjuk rá a felszeletelt burgonyát.

    Ha szükséges akkor adjunk hozzá még egy kevés olajat. 5-10 percig pirítsuk. Egy villával verjük fel a tojásokat, majd keverjük bele a főzőtejszínt, sóval, borssal ízesítsük.

    A metélőhagymát/hagymát vágjuk karikára. Egy kb. 20 X 25 cm-es jénai vagy tepsi aljára szórjuk az elősütött krumpli felét, majd szórjuk rá a reszelt sajt felét és a metélőhagymát. A tojásos keverék felét öntsük rá, majd a maradék burgonyával fedjük be.

    Végül a keverék másik felét is rálocsoljuk és a reszelt sajttal megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.

    Tipp:

    Kiváló köretnek, de akár magában, tejföllel friss salátával, paradicsommal is tálalható.

    A sajtos baconos sült burgonya kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 170 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 10 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá