Sajtos baconos sült burgonya recept

Hozzávalók:
- 90 dkg burgonya
- 15 dkg reszelt sajt
- 15 dkg bacon
- 1 kis fej vöröshagyma vagy 1 szál metélőhagyma
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dl főzőtejszín
- bors, só
Elkészítése:
Héjában főzzük meg a krumplit. Miután kihűlt hámozzuk meg és vágjuk fel vékony szeletekre.
A bacon szalonnát tegyük egy teflon serpenyőbe és olvasszuk ki a zsírját, majd szórjuk rá a felszeletelt burgonyát.
Ha szükséges akkor adjunk hozzá még egy kevés olajat. 5-10 percig pirítsuk. Egy villával verjük fel a tojásokat, majd keverjük bele a főzőtejszínt, sóval, borssal ízesítsük.
A metélőhagymát/hagymát vágjuk karikára. Egy kb. 20 X 25 cm-es jénai vagy tepsi aljára szórjuk az elősütött krumpli felét, majd szórjuk rá a reszelt sajt felét és a metélőhagymát. A tojásos keverék felét öntsük rá, majd a maradék burgonyával fedjük be.
Végül a keverék másik felét is rálocsoljuk és a reszelt sajttal megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Kiváló köretnek, de akár magában, tejföllel friss salátával, paradicsommal is tálalható.
A sajtos baconos sült burgonya kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »