Sajtos baconos sült burgonya

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 90 dkg burgonya
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 15 dkg bacon
  • 1 kis fej vöröshagyma vagy 1 szál metélőhagyma
  • 4 egész tojás
  • 4 dl főzőtejszín
  • bors, só

Elkészítése:

Héjában főzzük meg a krumplit. Miután kihűlt hámozzuk meg és vágjuk fel vékony szeletekre.

A bacon szalonnát tegyük egy teflon serpenyőbe és olvasszuk ki a zsírját, majd szórjuk rá a felszeletelt burgonyát.

Ha szükséges akkor adjunk hozzá még egy kevés olajat. 5-10 percig pirítsuk. Egy villával verjük fel a tojásokat, majd keverjük bele a főzőtejszínt, sóval, borssal ízesítsük.

A metélőhagymát/hagymát vágjuk karikára. Egy kb. 20 X 25 cm-es jénai vagy tepsi aljára szórjuk az elősütött krumpli felét, majd szórjuk rá a reszelt sajt felét és a metélőhagymát. A tojásos keverék felét öntsük rá, majd a maradék burgonyával fedjük be.

Végül a keverék másik felét is rálocsoljuk és a reszelt sajttal megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.

Tipp:

Kiváló köretnek, de akár magában, tejföllel friss salátával, paradicsommal is tálalható.