Hozzávalók:
Elkészítése:
Héjában főzzük meg a krumplit. Miután kihűlt hámozzuk meg és vágjuk fel vékony szeletekre.
A bacon szalonnát tegyük egy teflon serpenyőbe és olvasszuk ki a zsírját, majd szórjuk rá a felszeletelt burgonyát.
Ha szükséges akkor adjunk hozzá még egy kevés olajat. 5-10 percig pirítsuk. Egy villával verjük fel a tojásokat, majd keverjük bele a főzőtejszínt, sóval, borssal ízesítsük.
A metélőhagymát/hagymát vágjuk karikára. Egy kb. 20 X 25 cm-es jénai vagy tepsi aljára szórjuk az elősütött krumpli felét, majd szórjuk rá a reszelt sajt felét és a metélőhagymát. A tojásos keverék felét öntsük rá, majd a maradék burgonyával fedjük be.
Végül a keverék másik felét is rálocsoljuk és a reszelt sajttal megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
Kiváló köretnek, de akár magában, tejföllel friss salátával, paradicsommal is tálalható.