Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott zellerhasábok recept

Rántott zellerhasábok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb zellergumó
    • 1 kk só
    • 3 ek liszt
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg panírmorzsa
    • 1 l étolaj

    Elkészítése:

    A zellert meghámozzuk és ujjnyi hasábokra vágjuk. Egy tálba téve enyhén megsózzuk, letakarjuk és időnként átforgatva legalább 3/4 órát állni hagyjuk.

    A sótól keletkezett levétől leszűrjük és hagyományos sorrendben lisztben, felvert tojásban és panír vagy zsemlemorzsában forgatva bepanírozzuk (a morzsában úgy szoktam, hogy a tenyeremmel kissé óvatosan megsodrom mint a nudlit), majd nagyon bő olajban szép aranybarnára kisütjük.

    Önmagában mártogatósnak is kiváló, mi most frissen habart krumplipürével és paradicsomszósszal fogyasztottuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá