Rántott zellerhasábok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 nagyobb zellergumó
- 1 kk só
- 3 ek liszt
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg panírmorzsa
- 1 l étolaj
Elkészítése:
A zellert meghámozzuk és ujjnyi hasábokra vágjuk. Egy tálba téve enyhén megsózzuk, letakarjuk és időnként átforgatva legalább 3/4 órát állni hagyjuk.
A sótól keletkezett levétől leszűrjük és hagyományos sorrendben lisztben, felvert tojásban és panír vagy zsemlemorzsában forgatva bepanírozzuk (a morzsában úgy szoktam, hogy a tenyeremmel kissé óvatosan megsodrom mint a nudlit), majd nagyon bő olajban szép aranybarnára kisütjük.
Önmagában mártogatósnak is kiváló, mi most frissen habart krumplipürével és paradicsomszósszal fogyasztottuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »