Rántott zellerhasábok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb zellergumó
  • 1 kk só
  • 3 ek liszt
  • 3 db tojás
  • 25 dkg panírmorzsa
  • 1 l étolaj

Elkészítése:

A zellert meghámozzuk és ujjnyi hasábokra vágjuk. Egy tálba téve enyhén megsózzuk, letakarjuk és időnként átforgatva legalább 3/4 órát állni hagyjuk.

A sótól keletkezett levétől leszűrjük és hagyományos sorrendben lisztben, felvert tojásban és panír vagy zsemlemorzsában forgatva bepanírozzuk (a morzsában úgy szoktam, hogy a tenyeremmel kissé óvatosan megsodrom mint a nudlit), majd nagyon bő olajban szép aranybarnára kisütjük.

Önmagában mártogatósnak is kiváló, mi most frissen habart krumplipürével és paradicsomszósszal fogyasztottuk.

Jó étvágyat kívánok!