Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott tök mártással recept

Rántott tök mártással
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 db nagyobb és 1 db kisebb főzőtök
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 ek liszt
    • 1 kisebb hagyma
    • 2 dl tejföl
    • só, bors, ételízesítő, pirospaprika
    • sütéshez olaj

    Elkészítése:
    A nagyobb tököt lereszeljük, ízlés szerint fűszerezzük, 10-15 percig állni hagyjuk, míg levet ereszt. Ezután beletesszük a tojást és kb 8 ek lisztet (Lehet lágyabbra vagy sűrűbbre is csinálni). Jól összekeverjük, pogácsákat készítünk belőle és forró olajban kisütjük. (Sütés után száraz kenyérre tesszük, ami kicsit felszívja a felesleges olajat.)
    Mártás:
    A kisebb tököt lereszeljük (a reszelő legnagyobb fokán). Fazékba tesszük, majd annyi vízzel, ami ellepi kb 10 percig főzzük. Ez alatt egy kisebb hagymát apróra kockázunk, forró olajban üvegesre pirítjuk, majd beletesszük ízlés szerint a sót, borsot, pirospaprikát. Ezt ráöntjük a megfőtt tökre, 1-2 percig még forraljuk, majd ráöntjük az előzőleg 2 ek liszttel elkevert tejfölt. Újraforrásig főzzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá