Rántott sárgarépa recept
Hozzávalók:
- 2 szál sárgarépa
- 1-2 evőkanál finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1-2 evőkanál zsemlemorzsa
- 2- 3 dl olaj a sütéshez
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A sárgarépát megpucoljuk, félbevágjuk, majd forrásban levő, sós vízben majdnem teljesen puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kicsit hűlni.
A lisztet, tojást, zsemlemorzsát 1-1 tányérba tesszük. A tojás felverjük, kicsit sózzuk. A sárgarépát először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk.
Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, majd a panírozott sárgarépát megsütjük.
Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.
Párolt rizzsel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










