Rántott sárgarépa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 2 szál sárgarépa
  • 1-2 evőkanál finomliszt
  • 1 tojás
  • 1-2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2- 3 dl olaj a sütéshez
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

A sárgarépát megpucoljuk, félbevágjuk, majd forrásban levő, sós vízben majdnem teljesen puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kicsit hűlni.

A lisztet, tojást, zsemlemorzsát 1-1 tányérba tesszük. A tojás felverjük, kicsit sózzuk. A sárgarépát először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk.

Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, majd a panírozott sárgarépát megsütjük.

Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.

Párolt rizzsel kínáljuk.