Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott gombafejek recept

Rántott gombafejek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csiperke gomba
    • frissen őrölt bors
    • liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa
    • bő olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A gombákat megtisztítjuk. Mosni nem kell, mert spóralemezei megtelnek vízzel, és a panírozás körülményesebb lesz. A tönköket levágjuk, melyekből salátát készíthetünk. A gombafejeket enyhén megsózzuk, borsot őrlünk rájuk.

    Mérettől függően 3-4 gombát panírozunk személyenként.

    A panírozást a megszokott módon végezzük. Először lisztbe, majd enyhén felvert, kicsit megsózott tojásba, legvégén zsemlemorzsába (prézli) forgatjuk. A panírozást meg is ismételhetjük, így vastagabb kérget kapunk.

    Forró olajban sütjük ki, így nem ázik el a sült gomba, hanem ropogós kéreg képződik rajta.

    Krumplipürét, zöldséges, vagy párolt rizst ajánlok köretként, és tartármártás is illik hozzá.

    A rántott gombafejek kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 80 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 9 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá